Εξερευνήστε τη Σκόπελο

7 Αξιοθέατα στη Σκόπελο
Τα πυκνά πευκοδάση της Σκοπέλου συνδυάζονται με το βαθύ μπλε της θάλασσας, δημιουργώντας μια εικόνα εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς. Πρόκειται για ένα ειδυλλιακό μέρος για να χαλαρώσετε στις κρυστάλλινες παραλίες, όπως ο Στάφυλος, ο Πάνορμος, ο Αγνώντας, η Μηλιά και άλλοι. Οι γραφικές πόλεις της Σκοπέλου και της Γλώσσας είναι ιδανικές για μια βόλτα ενώ μονοπάτια πεζοπορίας στο κέντρο του νησιού οδηγούν σε μοναστήρια και παρεκκλήσια. Ένα τέτοιο παρεκκλήσι είναι το πιο διάσημο αξιοθέατο στη Σκόπελο σήμερα: το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη Καστρί, γνωστό και ως εκκλησία Mamma Mia, μετά από γυρίσματα της διάσημης ταινίας του Χόλιγουντ που γυρίστηκε εκεί.
Εκκλησία του Άγιου Ιωάννη, Καστρι
Είναι το ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη στο Καστρί της Σκοπέλου όπου πρωταγωνίστησε στη διάσιμη ταινία Mamma Mia.
Βρίσκεται πάνω από ένα βράχο και προσφέρει εκπληκτική θέα στο νησί.
Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας
Το μοναστήρι της Ευαγγελίστριας βρίσκεται 3χμ Ανατολικά της Σκοπελου, πάνω στην πλαγιά του βουνού Παλούκι. Χτίστηκε το 1712, σε ένα μοναδικό σημείο με εξαιρετική θέα όλου του νησιού.
Πόλη Σκοπέλου
Η πόλη ή αλλιώς η χώρα της Σκοπέλου, είναι μια παραδοσιακή νησιώτικη πόλη με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και όμορφα καλντερίμια.
Έχει κηρυχθεί μάλιστα ένας παραδοσιακός οικισμός.
Η Χώρα αλλά και ολόκληρο το νησί είναι γεμάτο από παλιές παραδοσιακές εκκλησίες, ξωκλήσια και μοναστήρια.
ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ…
Εξερευνήστε το Στάφυλο (παραλία)

Τοποθεσία : 5χλ. Νοτιοανατολικά της πόλης της Σκοπέλου.
Ο Στάφυλος βρίσκεται στη νότια πλευρά της Σκοπέλου, μια από τις πιο δημοφιλής και γραφικές παραλίες του νησιού. Οργανωμένη παραλία η οποία περιβάλλεται από ψηλούς βράχους.

Εξερευνήστε τον Αγνώντα (παραλία)

Τοποθεσία: 8χλ. Νότια της πόλης της Σκοπέλου.
Πρόκειται για μια παραλία που περιβάλλεται από έντονη βλάστηση. Μικρά αλιευτικά σκάφη και ιστιοφόρα συγκεντώνονται στο λιμάνι τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εξερευνήστε τη Μηλια (παραλία)

Τοποθεσία: 13χλ. Δυτικά της πόλης της Σκοπέλου.
Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Γνωστή για τα κρυστάλλινα νερά και τα λευκά βότσαλα.

Εξερευνήστε το Χόβολο (παραλία)

Τοποθεσία: 18χλ. Δυτικά της πόλης της Σκοπέλου.
Μια καταπληκτική παραλία κοντά στον οικισμό Έλιος. Περιτριγυρισμένο από πράσινο, το Χόβολο διαθέτει εξωτικά νερά και μια ήρεμη ατμόσφαιρα.

Εξερευνήστε τον Πάνορμο (παραλία)

Τοποθεσία: 12χλ. Δυτικά της πόλης της Σκοπέλου.
Ο Πάνορμος θεωρείται απο τις πιο όμορφες παραλίες της Σκοπέλου. Έχει αμμώδη ακτή, καθαρά νερά και προσφέρει ενα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.